radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » El banc dels aliments de Malgrat incorpora menjar fresc dels pagesos locals

El banc dels aliments de Malgrat incorpora menjar fresc dels pagesos locals

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 805 0

 

Les famílies necessitades de la localitat i de PLF que accedeixen al menjar bàsic a través del banc dels aliments compten des de fa unes setmanes de tot un seguit de productes frescos com fruita i verdura provinent de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí del propi municipi.

L’ajuntament de Malgrat ha arribat ja a un acord amb la cooperativa agrícola pel que el consistori compra aliments bàsics com patates, cebes, cols o taronges que després formen part dels lots de productes alimentaris bàsics que arriben a les famílies més desfavorides.

L’acord també estableix que la Cooperativa proporciona de manera gratuïta alguns excedents de productes.

Aquests productes frescos es sumen als aliments que ja es feien arribar en aquests lots i que són habitualment productes de llarga caducitat com llet, galetes, llegums, arròs i pasta, que es recullen en campanyes solidàries en escoles o a la població en general i que permeten una gestió a llarg temps.

El banc dels aliments de Malgrat també dóna servei a les famílies necessitades de PLF, gràcies a un conveni de col•laboració entre els ajuntaments de PLF i Malgrat, pel qual assumeixen les despeses bàsiques del servei. En breu, el consistori ampliarà el conveni per tal que les famílies de la nostra vila puguin gaudir també d’aquests productes frescos provinents del Pla de Grau.

Els serveis socials del consistori palafollenc emet uns vals de compra per aquestes famílies, amb els que poden anar al banc dels aliments a adquirir productes bàsics a un preu més assequible i també a les botigues de PLF per comprar productes frescos com carn i embotits.

L’any passat es van beneficiar d’aquests vals prop de 400 famílies.

Un 15% dels usuaris del Banc dels Aliments de Malgrat, que es troba al centre de la Immaculada, són derivats de la nostra vila, que hi destina poc més de 5 mil€.