radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Societat Xerrada sobre una nova normativa d’educació a Catalunya

Xerrada sobre una nova normativa d’educació a Catalunya

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 665 0

 

Aquest dimarts a la tarda, Can Batlle acollirà una xerrada sobre la proposta de creació d’una nova llei educativa a Catalunya. Així es presentarà la Iniciativa Legislativa Popular que reclama una nova llei que ajudi a promoure una educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva i en català.

Aquestes són les premisses d’aquest projecte que promociona el moviment popular conegut com a Marea Groga i que recorre el país demanant aquest canvi normatiu.

Entenen que la llei del 2009 s’ha mostrat incapaç de donar una resposta positiva al sistema educatiu català i que fins i tot ha deixat molts dels seus compromisos sense assolir. Afirmen que la desigualtat entre els centres públics i els concertats fa augmentar perillosament la discriminació educativa i la segregació per condicions socioeconòmiques de l’alumnat. Denuncien que segons alguns estudis, l’Estat espanyol i Catalunya estan al capdavant de la privatització de l’ensenyament, i és el segon país amb menys alumnes a les aules públiques, després de Bèlgica.

Per tot plegat, la Marea Groga demana un ensenyament públic de qualitat a través d’una nova normativa que promouen a través d’una ILP que volen presentar al Parlament.

Els pilars bàsics són la gratuïtat de l’ensenyament des de les escoles bressol i fins la universitat, tot reduint els concerts escolars actuals. Però també reclamen més democràcia i autonomia dels centres educatius.

La presentació d’aquesta ILP i d’aquesta campanya es farà demà a Can Batlle a partir de les 7 del vespre amb la xerrada a càrrec de Ramon Font, membre del sindicat de mestres Ustec i de la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular.