radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Ona MaresmeDimecres, 16:00-17:00
Home Comarcal Impulsen la creació d’iniciatives tèxtils a la comarca

Impulsen la creació d’iniciatives tèxtils a la comarca

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 670 0

 

El servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme té previst engegar durant el primer semestre d’aquest 2015 un projecte de suport i dinamització als emprenedors del sector tèxtil de la comarca.

La iniciativa, inclosa dins el programa del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, porta el nom de “Disseny i Moda, Un pas endavant” i vol servir de punt de suport per aquells que tinguin la intenció de muntar un negoci tèxtil o aquells que l’hagin muntat recentment i necessitin un impuls per fer-lo créixer.

La nostra comarca té un fort passat tèxtil vingut a menys des de l’entrada de mercaderies d’altres països on la producció és més barata com Xina o India. Això va acabar enfonsant el teixit empresarial i fabril que existia al Maresme sobretot a la dècada dels 90 i 2000.

Des del Servei d’Emprenedoria expliquen que “les darreres informacions apunten que el sector tèxtil maresmenc s’està revitalitzant”, en part per la relocalització de la producció d’algunes marques que ja no fabriquen en aquests tercers països però també per la bona acollida del corrent “slow fashion”, que aposta per produccions de petita tirada, fortament arrelades a un territori i plenament compromeses amb l’entorn, la innovació, la creativitat i la qualitat.

El projecte engegat pel CCM vol detectar els emprenedors amb idees bones i innovadores o productes relacionats amb el sector tèxtil, disseny i moda, per donar-los suport a fer realitat el seu negoci o fer-lo créixer. Es vol formar aquests emprenedors , donar-los assessorament d’experts que orientin sobre el disseny i implementació del model de negoci. Motivar la creació de vincles entre emprenedors i l’actual teixit empresarial entre d’altres.