radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home Comarcal La CUP es presentarà a les eleccions a Malgrat per ser un “altaveu del carrer”

La CUP es presentarà a les eleccions a Malgrat per ser un “altaveu del carrer”

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 825 0

IMG_1095-01

Ahir al matí un centenar de persones van assistir a la presentació de la Candidatura d’Unitat Popular, la Cup, al municipi veí. Una formació que neix amb la voluntat de presentar-se a les properes eleccions municipals per tal de canviar les maneres de governar al municipi i ser l’altaveu del carrer.

Expliquen que l’actual pressupost municipal dedica la majoria de recursos econòmics a governació i urbanisme i creuen que cal canviar les prioritats focalitzant-les en les persones. De fet aquest és un dels eixos programàtics de la CUP. Els altres tres són la participació activa de la ciutadania a la pressa de decisions i la municipalització de serveis públics. Paco Márquez, un dels membres de la CUP de Malgrat, explica que el canvi que es proposa parteix d’empoderar als malgratencs per tal decideixin, per exemple, part dels pressupostos locals.

La CUP és un partit que funciona a nivell assembleari, sense una jerarquització marcada de les seves estructures. Un sistema que Márquez defensa com a democràtic. De fet es pregunta si hi ha democràcia sense les assemblees i fuig de les majories absolutes i defensa l’entesa entre partits com a fórmula de govern.

Durant la presentació d’ahir es va ser molt crític amb l’actual funcionament del consistori. Els membres de la CUP van explicar que no entenen la política com a mode de vida, pel que es limiten a 2 el nombre de mandats màxim que pot estar un representant de la formació amb càrrec públic i també es limita el sou a percebre en cas de governar.

La sessió d’ahir, que va acabar amb una assemblea oberta amb els assistents, va servir per presentar la formació i anunciar que a finals d’aquest mes es confeccionarà la llista electoral amb la que es presentaran als comicis del 24 de maig.