radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Aprovat el pressupost del Consell Comarcal, el més baix dels últims 8 anys

Aprovat el pressupost del Consell Comarcal, el més baix dels últims 8 anys

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 573 0

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovataquesta setmana el pressupost per l’any que ve, que no arriba als 29 milions d’€. És un 1.2% més baix que el pressupost d’aquest 2014 i el més baix des del 2007, per tant el més baix de tots els anys de crisi.

Aquesta davallada respecte aquest any obeeix principalment a la reducció d’ingressos provinents del finançament que concedeixen les administracions superiors.

El pressupost comarcal va ser aprovat pels vots favorables de l’equip de govern (CiU, PSC i ERC) i els vots contraris de l’oposició, PP, ICV i CUP.

En acabar el Ple, el president del CCM, Miquel Àngel Martínez, va assegurar estar satisfet per no haver hagut de suprimir cap plaça i pel treball realitzat des de l’ens comarcal per aconseguir millor finançament de la resta d’administracions superiors en matèries com les beques de menjadors o l’Agència Catalana de l’Aigua.

El Gerent del Consell Comarcal, Ramon LLastarry, va explicat que es tracta d’un “pressupost de continuitat i de contenció pressupostària” per a un any en què s’haurà de definir quin paper agafen els consells comarcals en funció de l’aplicació o no de lleis com la de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració, coneguda com Arsal.

Per àrees de treball, el CCM destinarà 3 de cada 4€ del pressupost a Medi Ambient, Benestar Social i Educació. La resta de despeses destacades van a parar a Cooperació Municipal i Planificació, amb el 18%, Serveis Generals el 4%, Promoció Econòmica el 3% i Joventut, Salut Pública, Cultura i Consum l’1%.