radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal Malgrat aprova un pressupost de 18 milions 800 mil€

Malgrat aprova un pressupost de 18 milions 800 mil€

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 638 0

L’equip de govern municipal (PSC i PP) va aconseguir aprovar el seu pressupost per l’any que ve gràcies a l’abstenció de CiU. La resta de grups a l’oposició hi van votar en contra.

El pressupost s’enfila fins els 18.8 milions d’€ i manté gairebé intacte la despesa de personal i augmenta algunes partides com la d’educació i la destinada a Caritas de Malgrat que es duplica passant dels 20 mil als 40 mil€ per l’any que ve.

IMG_0560-01

Segons explica el regidor d’hisenda de Malgrat, Antonio Puignou, actualment els governs tenen poc marge a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals per les directrius, responsabilitats i la situació econòmica. Ho compara en fer l’alineació d’un equip de futbol amb pocs jugadors.

El document aprovat preveu 1 milió 900 mil € destinats a inversions reals. La principal inversió serà una passera que permeti salvar la carretera als veïns de Can Palomeres, la remodelació d’edificis municipals, la renovació d’equips informàtics o l’enllumenat de l’avd dels Pins, entre la via i la platja.

Per fer aquestes inversions s’esperen subvencions de la Generalitat i de la Diputació, però també es preveu recorre a l’endeutament. El consistori té marge per poder demanar finançament als bancs, ja que té un deute del 41% del seu pressupost ordinari, lluny del topall màxim permès, que és del 75%.

Puignou explica que l’any que ve es destinarà un 1% del pressupost a pagar interesos.

CiU, tot i denunciar manca d’ambició i de valentia, es va abstenir, facilitant així l’aprovació del document. Els nacionalistes consideren que es un pressupost que només busca inversions de manteniment i que hi trobaven a faltar accions per dinamitzar l’economia o l’ocupació.

ERC van votar en contra per que no estan d’acord amb la política d’ingressos del consistori i perque no s’han tingut en compte les seves propostes d’inversió com els cartells lluminosos i la cobertura de les peixateries velles i Iniciativa també va votar en contra perque volen un pressupost més participatiu, on la població pugui decidir el destí d’una part dels diners d’inversions.