radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Cultura Ada Parellada reivindica la cuina tradicional a la Mostra Gastronòmica de PLF

Ada Parellada reivindica la cuina tradicional a la Mostra Gastronòmica de PLF

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 712 0

 

135 comensals van gaudir divendres de la 7a edició d’aquest certamen culinari que agrupa la majoria de restaurants locals que elaboren una 15a de plats diferents elaborats amb productes de temporada i de proximitat.

En aquesta edició la madrina ha estat la cuinera del restaurant Semproniana de BCN, la popular Ada Parellada, que va quedar sorpresa pel funcionament de la mostra local. Parellada, en veure les grans cassoles amb les que els restaurants cuinaven els seus plats a la mostra, va recordar el seu passat a la fonda familiar de Granollers. Això va fer que, en el seu discurs defenses la cuina tradicional catalana. Va demanar preservar i mantenir els aromes tradicionals de la cuina.

En declaracions a aquesta emissora, la cuinera considera que tots els pobles haurien de tenir una mostra com la palafollenca i defensa la cuina com a tret diferencial de Catalunya i demana que es preservi.

Tot i això, Perallada creu que la cuina d’avantguarda i la tradicional no estan tant allunyades. Considera que la nova cuina beu de la tradicional i que no són divergents sinó convergents.

Finalment la mostra va reunir 7 restaurants més la resta d’establiments i empreses que hi col•laboren habitualment, com els forns de pa o l’empresa de Vins local.

Segons l’organització la mostra de l’any que ve segurament introduirà novetats tant de data com de format, després de 7 edicions d’èxit, però amb un evident desgast de les edicions anteriors.