radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu NitDijous, 22:00-22:30
Home Comarcal Els hospitals de Calella i Blanes entre els menys eficients de Catalunya

Els hospitals de Calella i Blanes entre els menys eficients de Catalunya

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 602 0

L’hospital Clínic de Barcelona és el centre sanitari més eficient de Catalunya, mentre que l’hospital de Sant Pau, el Sagrat Cor i el de Sant Joan de Reus són dels que treuen pitjor nota en aquest aspecte. Són les conclusions de l’informe sobre activitat i eficiència dels centres sanitaris públics que ha presentat el Departament de Salut, partint d’uns indicadors que avaluen, per exemple, hospitalitzacions evitables, dies d’estada als hospitals, cesàries i urgències.

Per contra, l’hospital Sant Joan de Reus és el centre menys eficaç de Catalunya. En la llista d’hospitals que treuen uns indicadors “lleugerament pitjors o pitjors que l’estàndard” també es troben l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Sagrat Cor, el de Figueres, però també els dos hospitals de referència de la nostra zona: el de Sant Jaume de Calella i el comarcal de Blanes.

Per exemple l’hospital de Calella presenta uns valos més alts dels esperats en alguns conceptes com la mortalitat per infart agut de miocardi o reingressos en 30 dies per causes seleccionades.

El director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, Josep Maria Argimon, però, ha deixat clar que en cap cas s’està parlant “d’hospitals bons o dolents” i ha admès que “hi ha hospitals que tenen bons indicadors en un tema i d’altres que els tenen en altres problemàtiques de salut”.

De fet Argimon, parla de resultats “francament bons” i els ciutadans són atesos “de manera eficient” arreu de Catalunya. En qualsevol cas, explica que les comparacions són “una manera d’incentivar els hospitals per millorar”.