radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Política Més de 7300 persones podran votar diumenge al 9N

Més de 7300 persones podran votar diumenge al 9N

Política Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 925 0

La xifra exacte dels possibles votants no es té perquè no existeix un cens real, però consultat el nombre de persones majors de 16 anys empadronades a PLF, la xifra de possibles votants al diumenge rondaria les 7.325.

De tota manera per votar a PLF no cal estar-hi empadronat, sinó que el que es valora és l’adreça que figura al DNI.

Sigui com sigui, la xifra rondarà a les 7300.

Si no hi ha canvis, el gimnàs de l’Institut de la Font del Ferro acollirà les 8 o 9 meses que s’instal•laran al nostre municipi per rebre les votacions dels qui hagin de votar al nostre poble. Unes urnes que estaran obertes de 9 del matí a 8 del vespre, quan es tancarà el centre de votació. Tot i això, la Generalitat permetrà votar a tota aquella gent que a aquella hora encara s’acostin a l’institut.

Per votar participar al 9N cal acreditar-se amb el DNI vigent i registrar-se prèviament al propi centre de votació. Un registre que servirà per evitar que algú pugui votar dues vegades.

A la plana web participa2014.cat encara es pot consultar la mesa on cal dipositar el vot i fins i tot descarregar-se la butlleta de votacions.

De tota manera, al gimnàs de l’institut també hi haurà butlletes amb la possibilitat de marcar les opcions possibles a la pregunta de la consulta, que es manté des del mes de desembre, quan es va acordar per diferents formacions polítiques.

El 9 N vol que els catalans defineixin quin hauria de ser el futur polític de Catalunya. La pregunta de la consulta és “Vol que Catalunya esdevingui un estat?” i en cas afirmatiu es qüestiona si aquest nou estat hauria de ser independent o no.