radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Comarcal Blanes sanciona amb 3.300€ els focs fallits de l’estiu

Blanes sanciona amb 3.300€ els focs fallits de l’estiu

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 646 0

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Blanes va acordar a finals d’octubre sancionar l’empresa Pirotècnia Zaragozana, l’empresa que va patir una avaria informàtica que va afectar el seu espectacle en el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava,d’aquest estiu.

La sanció correspon a la confiscació dels 950 euros que l’empresa va dipositar com a garantia del compliment del contracte (que es considera que no es va seguir) i 2.350 més de sanció -corresponent al 15% del contracte-, per no complir amb el temps previst, una penalització que està establerta en les mateixes condicions del contracte. Tot i això, l’empresa té uns dies per presentar les seves al•legacions.

La Pirotècnia Zaragozana participava el dissabte 26 de juliol en la tercera jornada del concurs. Era també el dia central de la Festa Major on se celebrava la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, en un dia de la 44 edició del prestigiós concurs que es calcula va rebre uns 250.000 espectadors.

L’espectacle, però no va ser lluït perquè els focs van haver de ser llançats de forma manual, perdent intensitat.

3 dies després, la Comissió Tècnica es va reunir per valorar l’espectacle d’aquesta pirotècnia i debatre sobre la possible sanció. Van considerar que “l’espectacle es va executar de manera defectuosa” i van estimar “que el perjudici causat per la situació va ser doble: per una banda va afectar la qualitat de l’espectacle” i per l’altra “va afectar el mateix prestigi del concurs de focs”.

L’informe de l’Ajuntament diu que l’espectacle va estar aturat durant un període de més tres minuts i que “s’ha constatat que l’estructura de l’espectacle va veure alterada el seu ordre d’execució de manera significativa afectant la qualitat artística de la proposta”.