radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dijous, 18:00-19:30
Home Policial - Judicial Detenen 2 persones que tenien una plantació de marihuana a Pineda

Detenen 2 persones que tenien una plantació de marihuana a Pineda

COMPARTEIX-HO
, / 540 0

 

La plantació estava instal.lada en un traster de Pineda de Mar. Segons la policia espanyola, que és la que ha actuat en aquest desmantellament, la plantació proveïa la seva producció a diferents clubs cannàbics de la comarca.

Els fets es remunten a finals de l’estiu passat, quan els investigadors van rebre diverses informacions respecte a la possible existència d’un cultiu de marihuana en un traster de Pineda. Durant un posterior operatiu policial, els agents van localitzar a l’interior d’un pàrquing un habitacle, d’uns 15 metres quadrats, una sofisticada plantació amb 230 plantes en diferents fases de creixement i, també, un quilo de cabdells, entre d’altres derivats.

La policia ha qualificat aquesta explotació de peculiar, ja que estava dotada de 18 làmpades halògenes de llum de 600 watts de potència, un sistema de ventilació i extracció d’aire proveït d’una bomba de tres filtres de grans dimensions per dissimular les olors, a més de tot l’utillatge necessari per dur a terme la plantació. Tot el sistema estava controlat a distància pels responsables, a través d’Internet, i mitjançant dues càmeres de vídeo vigilància.

A més, l’alimentació elèctrica s’obtenia fraudulentament en estar ‘punxada’ l’escomesa general de forma irregular.

Les investigacions i el material intervingut van permetre determinar que els detinguts tenien coneixements avançats en el cultiu de marihuana. En aquest sentit, les mateixes fonts han informat que la plantació incloïa un sistema mitjançant el qual els detinguts experimentaven genèticament amb els esqueixos de diferents varietats, i que barrejaven entre si per obtenir un cultiu selectiu de qualitat per als consumidors més experimentats.

Els 2 arrestats, a qui se’ls imputen presumptes delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i aigua, van ser posats a disposició del jutge del cas que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs a l’espera de judici. Les investigacions han estat realitzades per agents de la comissaria de Mataró, en col•laboració amb la Policia Local de Pineda de Mar.