radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Cultura “Vivelles Cultura i Entorn” participa en la trobada d’entitats de recerca local i comarcal que es fa a Malgrat

“Vivelles Cultura i Entorn” participa en la trobada d’entitats de recerca local i comarcal que es fa a Malgrat

COMPARTEIX-HO
, / 635 0

Serà demà al matí a l’Arxiu Municipal de Malgrat on s’aplegaran diferents entitats i investigadors històrics de la nostra comarca per tractar les Epidèmies i remeis al Maresme.

Aquest és el motiu de la 8a Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme en el que hi participaran una 40a de persones. Una de les entitats que hi participarà serà la palafollenca Vivelles Cultura i Entorn que tindrà una ponència dedicada a “En Pepet Caralt, herbes remeieres i altres virtuts”.

La ponència inaugural de la trobada, cap a les 10 del matí, anirà a càrrec de Francesc Forn i Salvà, i porta per títol “Epidèmies al Maresme. La pesta bubònica de 1650. Causes, efectes, remeis i conseqüències”, i anirà seguida per la presentació de comunicacions a càrrec d’investigadors com Joan Bou Pla, Jaume Vellvehí, Alexandra Capdevila, Alexis Serrano, Begonya Torres i Marc Pons, Després del dinar de germanor, la trobada es clourà amb una visita a l’hospital de pobres de Malgrat de Mar i a l’església parroquial de Sant Nicolau, a càrrec de l’historiador malgratenc Joan Piña Pedemonte.