radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Una pel•lícula, una cercavila de gegants, jocs i un tastet de coques tradicionals a Malgrat per reivindicar l’ús del català

Una pel•lícula, una cercavila de gegants, jocs i un tastet de coques tradicionals a Malgrat per reivindicar l’ús del català

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1311 0

Aquest proper cap de setmana arriba una nova edició del Correllengua a Malgrat, que s’organitza des de fa 18 anys, amb la intenció de difondre l’ús de la llengua catalana i promoure la cultura popular dels diferents indrets on es parla.

Es tracta d’una iniciativa lúdica, festiva i sobretot participativa que es promou des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.

A Malgrat de Mar els actes del Correllengua començaran demà amb una hora del conte a la biblioteca La Cooperativa. Una jornada que estarà dedicada al Correllengua. Després, a les 10 del vespre, el centre cultural acollirà la projecció de la pel•lícula “Què ens passa valencians!?”, que comptarà amb la participació d’Alina Moser, protagonista del film, que és una seqüela de la pel•lícula que ja es va projectar l’any passat “ Són bojos aquests catalans?!”. Assumpte Mercader, membre de la CAL de Mlagrat ho explicava aquesta setmana al PLF en Xarxa de RP.

Els actes continuaran diumenge amb una cercavila que començarà a les 11 h del Parc de Can Campassol amb la presència dels gegants de Malgrat i l’actuació de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. La cercavila acabarà a la plaça de Ca l’Arnau, on hi haurà jocs a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. També hi haurà l’exposició Un desig per la llengua i un tastet de coques de les Tietes de Malgrat.

El correllengua vol compartir l’amor a la llengua catalana per posar-la en valor i promoure el seu ús social entre els qui encara no la utilitzen habitualment.

Enguany el Correllengua està dedicat a la poetessa i activista Maria-Mercè Marçal pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És la primera vegada que la CAL decideix dedicar el Correllengua de manera monogràfica a una dona.