radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Economia Puja la demanda de beques de menjador escolar a PLF i baixa el nombre de concessions

Puja la demanda de beques de menjador escolar a PLF i baixa el nombre de concessions

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 698 0

 

El consell comarcal del Maresme ha aprovat en una primera ronda d’atorgaments la concessió de 59 beques econòmiques per finançar la despesa del menjador escolar a estudiants de PLF. Això suposa un 44% de les persones que ho havien sol.licitat.

Per aquest curs escolar s’havien demanat 132 ajudes per aquest concepte. Una xifra que significa un augment del 27% respecte un curs abans, quan se’n van sol•licitar 96.

Si aquest any han augmentat les demandes, el que ha baixat és, de moment, el nombre d’ajudes aprovades, ja que finalment l’any passat el Consell Comarcal va concedir les ajudes al 85% del total de demandes fetes des de PLF, lluny del 44% d’aquest any.

De tota manera, el CCM només ha fet el primer atorgament de beques i no es descarta noves concessions d’ajudes, un cop es comprovi si hi ha més pressupost o si hi ha renúncies entre els primers becats. L’any passat es van fer fins a 3 fases d’atorgament, com explica Judit Puig de l’Àrea de Serveis Socials.

Les 59 famílies que han aconseguit la beca rebran una ajuda de prop de 550€ que donaran cobertura a 3 dies de menjador escolar a la setmana. Els altres dos dies han d’anar a càrrec de la família, ja sigui pagant el servei de menjador o bé fent dinar els alumnes a casa.

Les ajudes al menjador escolar són atorgades pel CCM, però l’Ajuntament de PLF en fa la gestió tant de demandes com de recollida d’informació. Ara s’espera saber si en els propers mesos hi haurà noves concessions que puguin ampliar els alumnes becats.