radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Medi Ambient Malgrat vol que les marietes lluitin contra les plagues de l’arbrat públic

Malgrat vol que les marietes lluitin contra les plagues de l’arbrat públic

COMPARTEIX-HO
, / 655 0

Els serveis de jardineria i d’espais verds de Malgrat estan introduint una iniciativa pilot per tal de lluitar les plagues que pateixen els arbres, especialment la del pugó, que embrut les voreres.

En concret aquests dies s’ha actuat en 9 arbres de l’av de Barcelona on s’ha plantat diferents espècies d’arbustives en els propis escocells. Es tracta de plantes que, com la sàlvia o el romaní, atrauen insectes autòctons, sobretot marietes, que ajuden a combatre aquest pugó.

Aquesta és la primera vegada que es fa aquesta prova a la localitat i s’ha triat l’arbrat d’aquesta zona perquè els serveis d’Espais Verds de l’Ajuntament consideren que és el més idoni per introduir aquesta nova mesura.

A banda de plantar aquestes especies per atreure insectes, ela prova pilot inclou la millora de sistema de reg per degoter, la col•locació de proteccions de fusta al voltant dels escocells i la preparació de la terra per portar a terme la plantació.

L’Ajuntament de Malgrat afirma que aquesta acció va en consonància amb la seva voluntat de treballar pel control de la salut de l’arbrat municipal realitzant tractaments sense utilitzar cap producte fitosanitari tòxic per a les persones i el medi ambient.