radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Malgrat impulsa la creació d’un servei de conciliació per resoldre conflictes

Malgrat impulsa la creació d’un servei de conciliació per resoldre conflictes

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 586 0

Es preveu que a partir de l’any vinent la Policia Local de Malgrat disposarà d’aquest nou servei per tal solucionar els conflictes entre la ciutadania. La seva creació i el reglament que el regularà es debatrà en el proper ple de principis de novembre, per tal de posar-lo en marxa durant primer trimestre del 2015.

Aquest servei posarà a l’abast dels ciutadans eines per solucionar els conflictes mitjançant el diàleg. Amb això es vol afavorir la convivència i la cohesió social i donar resposta als conflictes que sorgeixen al poble. Els objectius del nou servei també volen dur a terme una tasca preventiva per donar solucions extrajudicials a litigis veïnals i evitar l’obertura de processos judicials.

El servei municipal de mediació atendrà problemes bàsics entre veïns com sorolls, tinença d’animals de companyia o activitats, però també litigis a comunitats de propietaris, familiars , escolars, malentesos o desacords. Per demanar el servei només cal presentar una sol•licitud de mediació al registre de l’Ajuntament.

La mediació la portarà a terme una de els assessores jurídiques de l’Ajuntament i una agent de policia. El mediador no decidirà sobre el conflicte, és a dir, no jutjarà, sinó simplement facilitarà l’anàlisi objectiu del conflicte, i canalitzarà la comunicació entre les parts per arribar a un acord.

El consistori recorda que és un servei voluntari i confidencial, i que pot ser una eina per millorar i afavorir la convivència entre els veïns.