radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Política ERC demana un Pla B per a la Festa Major en cas de pluja

ERC demana un Pla B per a la Festa Major en cas de pluja

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 770 0

Aquest any, les precipitacions han obligat a suspendre algunes activitats programades a la Festa Major i a canviar-ne o endarrerir-ne unes altres.

El pregó es va ajornar una hora, dels tres dies de barraques, 2 es van haver de suspendre o els sopars a la fresca van patir les inclemències durant 2 nits obligant a programar-ne una altra per poder recuperar-se. La proclamació de la pubilla es va canviar d’escenari o els concerts a la pista exterior del Palauet es van haver de suspendre.

Tot plegat ha suscitat un debat entorn a una possible manca de previsió per part de l’organització i la necessitat d’un Pla B per modificar activitats en cas de previsió de pluges.

ERC en l’últim ple municipal va preguntar per aquest pla B. Els republicans recorden que moltes entitats es passen molts mesos preparant les activitats i que, en el cas de les barraques, en depèn el seu futur econòmic. Susanna Pla demanava poder oferir una alternativa a les associacions en cas de pluja. També demana millors grups per augmentar els ingressos de les barraques.

La regidora de Festes, Dolors Agüera, explica que no és tan fàcil com sembla. Afirma que cobrir l’espai de barraques amb una carpa és inviable econòmicament i que tot i la previsió de pluges, no és fàcil moure els muntatges sonors en qüestió d’hores. Recorda que les barraques es van suspendre per que a banda de la pluja també hi va haver tempestes elèctriques que feien perillar tot l’equipament i que els grups que hi actuen els escullen les pròpies entitats.

De tota manera, en la reunió de valoració de la Festa Major amb les diferents entitats es va acordar mirar de buscar solucions a alguns aspectes en el que es pugui actuar per millorar la resposta en cas de pluja, com ara el funcionament d’una brigada especial per poder traslladar material en cas que sigui necessari.