radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home Economia Cobra proposa acomiadar 3 treballadors de PLF per evitar el judici

Cobra proposa acomiadar 3 treballadors de PLF per evitar el judici

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 721 0

La vista judicial, prevista per dilluns passat, ha quedat suspesa ja que l’empresa, que s’encarrega del manteniment de la xarxa elèctrica a la zona de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, ha proposat aquesta mesura.

El judici que s’havia de celebrar a Mataró era per la denúncia que van interposar els treballadors pel tancament del centre i el seu trasllat. Encara, però, queda un judici pendent, el del delegat sindical i representant de CCOO, Francisco Rodríguez, que es farà divendres.

L’empresa Cobra va anunciar al setembre als seus treballadors de PLF que els traslladava a centres de fora de Catlunya; un a Màlaga, l’altre a la província de Càceres i el tercer, a Astúries. Només Rodríguez es queda a Catalunya perque és delegat sindical i no se li pot aplicar el criteri de mobilitat geogràfica. Precisament ell ha denunciat la pressió que aplica l’empresa en els seus companys amb aquests trasllats a d’altres punts de l’Estat.

Els tres treballadors deslocalitzats van denunciar tant el trasllat com el tancament del centre de treball de PLF, ja que consideren que el territori on operen hi ha feina per ells quatre, i per tan no hi havia justificació.

Així, aquest dilluns, s’havia de celebrar el judici per aquesta denúncia, però va quedar aplaçat arran de la proposta d’acomiadament. Les dues parts van acordar un període de negociació.

CCOO s’oposa al tancament del centre de treball i recorda que el desmantellament del centre de PLF podria repercutir negativament en el servei de manteniment dels quatre municipis.

L’anunci del tancament del centre palafollenc va provocar les queixes dels ajuntaments de Lloret, Blanes i Tossa, que han aprovat mocions per reclamar a Endesa que no se suprimeixi aquest servei.