radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Societat Els bombers voluntaris reclamen que s’equipari la seva activitat a la dels professionals

Els bombers voluntaris reclamen que s’equipari la seva activitat a la dels professionals

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 567 0

Aquest dissabte, a primera hora del matí, un petit incendi en una casa de PLF mobilitzava a dues dotacions dels bombers de Malgrat. Els efectius d’aquest parc solen ser els primers en arribar a les emergències de la nostra vila, perquè és el més proper.

El de Malgrat és un dels molts parcs de bombers voluntaris que hi ha a Catalunya i que estan en peu de guerra.

Reclamen que la llei els tingui en compte i que els equipari als bombers professionals en protecció sanitària i jurídica i és que tot i ser la meitat dels bombers de Catalunya, els efectius voluntaris es senten desprotegits per la llei.

Per tot p`legat demanen que es defineixi i es desplegui un nou model mixt del servei a Catalunya, que inclogui tant els bombers funcionaris com els voluntaris.

Actualment, el servei de bombers de Catalunya, ja es basa en un model mixt on coexisteixen bombers de professió i bombers voluntaris però falta que sigui reconegut per llei algunes equiparacions

Habitualment els bombers voluntaris han de tenir una feina a part, que ha de ser compatible amb la seva dedicació voluntària.

A Catalunya, aquest encaix no està regulat i no totes les empreses ofereixen flexibilitat perquè el bomber voluntari pugui abandonar temporalment la feina per assistir una emergència. Aquest és un dels temes pendents que també hauria de resoldre el nou model.

Per tot plegat, els bombers voluntaris demanen una llei integradora, la mateixa per tots, que els doni protecció sanitària i jurídica.