radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Home Societat S’inunden algunes aules de l’Institut de Malgrat i es suspenen les classes

S’inunden algunes aules de l’Institut de Malgrat i es suspenen les classes

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 523 0

Les fortes pluges de la nit de diumenge a dilluns sumades al mal estat de la coberta del centre van provocar la inundació de la 2a planta de l’Institut de Secundària, obligant ahir a suspendre les classes de fins a 3 cursos.

Segons explica l’Ajuntament i el propi centre la coberta de l’edifici està en molt mal estat i ja fa dos anys que reclama solucions al departament d’Ensenyament de la Generalitat.

El sostre pateix filtracions d’aigua a causa del mal estat de la teulada del centre que es va posar en marxa al gener del 93, és a dir fa 21 anys.

Les pluges han provocat inundacions bàsicament a la segona planta, tot i que, l’aigua també ha arribat a la primera planta. Ho diu el director del centre Jaume Carles.

De bon matí, la direcció del centre ha decidit suspendre les classes de 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat, mentre que els cursos de 1r, 2n i 3r d’ESO han començat les classes més tard, un cop s’han enllestit les tasques per treure l’aigua de les aules menys afectades.

A banda d’aquestes molèsties pròpies dels aiguats, la direcció del centre alerta que aquestes filtracions d’aigua estan fent malbé parets, sostres i terres, i ha afegit que a més, suposa un perill perquè també baixa per sobre dels quadres de les instal•lacions elèctriques.

Des de l’Institut de Malgrat s’ ha explicat que el Departament d’Ensenyament té adjudicada una primera fase per arranjar la coberta, tot i que no hi ha data perquè les obres comencin. Aquesta actuació és la primera de les quatre fases que són necessàries per solucionar el mal estat de la teulada. Diu el director del centre que amb una única fase no es resoldrà el problema i explica que dels 12 dies de curs que portem fins ara, en 5 hi ha hagut pluges que han afectat les classes, tot i que només es va suspendre ahir perquè les aules estaven negades.

Al igual que el director de l’institut, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, s’ha posat en contacte a primera hora amb el departament per mostrar la seva preocupació per la situació que pateix el centre i ha demanat una solució amb urgència.

Foto de portada: Aj. Malgrat