radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Policial - Judicial Detenen 7 persones a Lloret per manipular comptadors elèctrics

Detenen 7 persones a Lloret per manipular comptadors elèctrics

COMPARTEIX-HO
, / 483 0

Dues d’elles es dedicaven a oferir-se a través de missatgeria instantània per tal de manipular els comptadors del llum. Ho feien només a clients potencials i cobraven uns 400 euros per a unes manipulacions que aconseguien reduir la factura elèctrica fins a en un 50%.

Un d’aquests arrestats és electricista i l’altre es dedicava a la captació de clients. Els investigadors de la policia espanyola han pogut constatar tècnicament fins a vuit manipulacions il•lícites en locals comercials de la localitat.

D’aquesta manera es va procedir a la detenció dels 5 propietaris d’aquests comerços i establiments que van contractar els serveis dels manipuladors, ocasionant un perjudici econòmic a l’empresa elèctrica d’uns 50.000 euros, als que s’han de sumar els danys a les instal•lacions elèctriques.

Aquesta modalitat delictiva, coneguda com ‘la màgia del llum’, es basa en la manipulació indeguda dels mesuradors instal•lats per la companyia distribuïdora. D’aquesta forma, una part de l’energia consumida no pot ser registrada, i així el titular pagava fins a un 50% menys en la factura corresponent.

Als dos principals detinguts els han imputat els delictes d’integració en grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

A l’estiu es van detenir també a un tècnic de Tordera i a propietaris de càmpings de Blanes també per manipular els comptadors per pagar menys a la factura de la llum.