radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dilluns, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Policial - Judicial Xavier Crespo anirà a judici per suborn i prevaricació

Xavier Crespo anirà a judici per suborn i prevaricació

COMPARTEIX-HO
, / 627 0

 

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la finalització de la instrucció del cas Clotilde i l’enviament a judici de l’exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU al Parlament Xavier Crespo per presumptament concedir prebendes a un empresari rus vinculat a la màfia a canvi de regals.

D’aquesta manera, el TSJC desestima els recursos de totes les defenses, excepte d’un dels imputats secundaris, i dóna via lliure a la celebració del judici, durant el qual Crespo s’enfrontarà a una sol•licitud de dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació per part de la fiscalia.

En la seva interlocutòria, el TSJC confirma la decisió de la magistrada instructora, i considera que hi ha prou “indicis racionals” de delicte per jutjar els imputats i que ara s’hauran de demostrar durant la fase del judici oral.

La Fiscalia Anticorrupció acusa Crespo d’un delicte continuat de suborn passiu i un altre de prevaricació per la seva presumpta implicació en el cas Clotilde, una suposada trama que hauria beneficiat un empresari rus a canvi de regals i donatius. El fiscal també li reclama una multa de 831.600 euros. Pel que fa a altres acusats, en el seu escrit la fiscalia demanava dos anys i tres mesos de presó, 16 anys i mig d’inhabilitació per a l’exregidor d’Urbanisme de Lloret Josep Valls, i dos anys de presó per l’altre protagonista de la trama; l’empresari rus Andrei Petrov. En el seu escrit, els fiscals afirmen que Crespo i Valls van dir a Petrov que “podria obtenir facilitats administratives” en la construcció de l’antiga plaça de toros de Lloret “a canvi de determinats favors” i de “tractar bé” els dos càrrecs municipals.

Per això, Petrov va convidar a Crespo, la seva dona i el seu fill, a un cap de setmana a Moscou, amb tot pagat, viatge valorat en uns 5.000 euros.

Un dels suposats tractes de favor de Crespo i Valls a Petrov va ser que l’Ajuntament no va exigir-li l’aval de prop de 2 milions d’euros per fer les obres de la plaça de Toros.