radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Inici » Més de 5 mil persones visiten l’exposició sobre Fèlix Cardona

Més de 5 mil persones visiten l’exposició sobre Fèlix Cardona

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 551 0

Aquesta setmana s’ha tancat la mostra sobre l’explorador malgratenc, a qui se li atorga el descobriment del Salt de l’Àngel a Veneçuela.

L’exposició, que es va inaugurar fa més d’un any a la seu de l’arxiu municipal del carrer de Mar, pretenia apropar la figura de Cardona als malgratencs.

En aquests mesos han visitat la mostra més de 5 mil persones, amb una mitjana de 400 visites al mes.

Just fa 3 anys l’Ajuntament de Malgrat va comprar el Fons de Cardona als seus familiars després d’un viatge a Veneçuela on viuen els descendents de l’explorador malgratenc.

El fons, que va costar 300 mil €, inclou una gran quantitat de fotografies, plànols, mapes, quaderns de viatge, documents sonors, pel•lícules, i també la seva biblioteca personal i objectes indígenes que va adquirir en els seus viatges.

L’exposició arriba després d’una exhaustiva i acurada tasca per inventariar, classificar, digitalitzar i catalogar tot el Fons Fèlix Cardona. Un fons en el que encara es treballa per restaurar i mantenir alguns dels documents comprats pel consistori.

La mostra estava dividida en 4 parts. Una primera que repassa la presència catalana a l’Orinoco. Una 2a part dedicada íntegrament a les múltiples facetes de Fèlix Cardona. Una tercera part era un àudiovisual que es projecta de manera continuada, en el que s’escolta al propi Cardona i es veuen algunes de les filmacions realitzades a la selva. La darrera part d’aquesta mostra està formada per una exposició d’alguns dels objectes indígenes que Cardona, i especialment la seva dona Carlota Johnson, va tenir molt cura de conservar.