radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Estiu El castell de PLF amplia les seves vistes amb un nou mirador

El castell de PLF amplia les seves vistes amb un nou mirador

Estiu Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 500 0

Construït ja al segle X especialment sobre un emplaçament que oferís les millors panoràmiques de domini sobre els territoris de la zona, el castell de PLF ampliarà els seus horitzons amb un nou mirador a l’esplanada d’accés.

Aquesta idea va ser elaborada ja fa molts anys i està recollida en el pla director del castell. De fet, aquest projecte general ja ha dut a terme algunes obres dins del recinte històric, com la reconstrucció de l’ermita de la fortalesa.

Aquest cop, però, les obres es faran a l’exterior on hi ha situada l’entrada que la gent acostuma a fer servir per deixarels cotxes.

Segons apunta el regidor d’urbanisme de PLF, Josep Rueda, l’obra estarà finançada mitjançant els diners que ha de rebre l’Ajuntament des del Govern català, a partir de l’1% cultural degut a la construcció de l’autopista.

Per ara, però, els poc menys de 40.000 euros que costarà el mirador, els haurà d’avançar el consistori a l’espera que la Generalitat compleixi amb el compromís que se va establir.

Ara, tal com comenta Rueda, l’objectiu de l’Ajuntament és poder finalitzar l’espai de cara a la Festa Major:

El programa de Festa Major d’enguany compta amb celebrar al castell de PLF l’espectacle de les Verges Trobades el 7 de setembre, i ja durant la jornada de la Diada de Catalunya aixecar la senyera i ballar posteriorment les sardanes a càrrec de la Cobla PLF.