radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Estiu Lloret posa en marxa un nou sistema de socorrisme a la platja

Lloret posa en marxa un nou sistema de socorrisme a la platja

Estiu Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 358 0

El “Punt Taronja” és l’últim dispositiu de seguretat que ha instal•lat l’Ajuntament de la localitat veïna en la seva platja central.

Aquest element es tracta d’una armilla lligada a una corda que es posa el socorrista a l’hora d’actuar en alguna emergència per ofec.

La instal•lació funciona mitjançant sistema mecànic i un comandament, que quan l’usuari l’acciona el permet retornar a la sorra en un màxim de 55 segons des de 400 metres mar endins. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir considerablement la fatiga del socorrista que ha de tornar amb la víctima nedant fins a la costa.

De fet, l’aparell el poden utilitzar tant el personal d’emergències de les platges com els mateixos usuaris si aquests no hi són. A més, un cop s’acciona l’artefacte, automàticament es fa la connexió amb la Policia Local de Lloret per verificar l’ús correcte de l’instrument.

Un cop confirmada l’utilització per part del cos de seguretat, l’usuari ja es pot col•locar l’armilla, córrer pel camí que hi ha senyalitzat i nedar fins a la víctima per després ser retornat automàticament.

Amb més d’un milió de visitants a l’any, Lloret és un dels principals destins turístics de Catalunya i Espanya. Per aquest motiu i amb la gran afluència de banyistes a les seves platges, el consistori ha decidit instal•lar aquest dispositiu de seguretat a la seva línea de costa. De fet, Lloret és la primera ciutat de Catalunya que disposa d’aquest dispositiu de rescat i ja es valora instal•lar-lo en altres punts de la seva platja.