radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Estiu Trànsit omplirà les carreteres de radars informatius durant l’agost

Trànsit omplirà les carreteres de radars informatius durant l’agost

Estiu Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 508 0

El Servei Català de Trànsit ha anunciat que instal•larà radars “preventius” a les carreteres catalanes amb l’objectiu de reduir els accidents.

Aquesta campanya estarà activa només a l’agost i la seva intenció és la d’informar als conductors mitjançant uns panells dissuasoris si superen la velocitat màxima permesa, però sense multar-lo.

De totes maneres, en el cas que no disminueixin la velocitat els vehicles, sí que podran ser sancionats per un radar oficial.

El Servei de Trànsit apunta que la sinistralitat durant el mes d’agost no és la mateixa que a la resta de l’any, ja que molts catalans es desplacen a d’altres zones i les carreteres s’omplen de vehicles estrangers que arriben a Catalunya per passar les vacances.

Per aquets motiu, aquest període acostuma a ser el més mortal de l’any. De totes maneres, si bé l’any passat 21 persones van morir a la carretera al llarg del mes d’agost, des de trànsit s’espera que enguany la xifra baixi.

Per poder rebaixar la sinistralitat, els Mossos i les policies locals, de manera coordinada, realitzaran nombrosos controls per facilitar la mobilitat i reduir els accidents. L’any passat, per exemple, en un de cada deu accidents mortals hi havia un conductor ebri implicat.

Per aquesta raó es recorda que sempre que s’hagi d’agafar el volant es faci en les millors condicions possibles per poder complir amb una conducció segura i respectuosa amb un mateix i la resta de vehicles que hi ha a la carretera.