radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Estiu Cada 5 minuts hi ha 8 cotxes avariats a les carreteres de Barcelona

Cada 5 minuts hi ha 8 cotxes avariats a les carreteres de Barcelona

Estiu Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 485 0

Un estudi del RACC apunta que cada dia hi ha més de duesmil duescentes avaries mecàniques a la xarxa de carreteres de Barcelona. Unes dades que són inferiors a la província de Girona, ja que el volum de cotxes també és menor. Tal com apunta l’estudi, que analitza les avaries de l’any passat, si a Barcelona hi ha 8 vehicles avariats cada 5 minuts, a la província veïna de Girona hi ha una avaria pel mateix període de temps.

Segons el RACC, 8 de cada 10 assistències es van fer en les zones urbanes, mentre que a les autopistes i autovies van necessitar el servei de grua només el 12% dels vehicles avariats, i a les carreteres interurbanes el 6% dels casos.

La majoria d’avaries acostumen a relacionar-se amb el sistema elèctric del vehicle com és la bateria, ja sigui per consum excessiu o per descuits del conductor, com deixar-se les llums obertes. Després ja trobaríem els problemes de rodes, suspensió, frens o motor.

Segons dades del Servei Català de Trànsit, un de cada dos vehicles que circulen per les nostres carreteres té més de 10 anys. De fet, els estudis apunten que aquests tipus de vehciles són els més propensos a patir accidents de trànsit. Per aquets motiu, es recorda que un bon manteniment del cotxe pot evitar situacions perilloses.