radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Estiu L’alcalde Pineda, entre els qui haurien rebut sobresous irregulars

L’alcalde Pineda, entre els qui haurien rebut sobresous irregulars

Estiu Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 474 0

La jutge del cas Mercuri està investigant el presumpte cobrament de sobresous per part de 44 alcaldes que han format part del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya sota la presidència de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

L’actual president de l’entitat i alcalde de Pineda, Xavier Amor, també està en aquesta llista de 44 alcaldes que haurien participat en aquesta trama de cobraments il·lícits. Segons apunta la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, aquestes retribucions s’haurien emmascarat com a dietes i desplaçaments per assistència a reunions entre el 2011 i el 2012.

Amor confirma que va cobrar 265 euros mensuals fixes en concepte de dietes, els quals afirma que els va declarar en la seva declaració de la renda.

De totes maneres, l’alcalde de Pineda dipositarà un aval bancari “per si finalment” es consideren irregulars les dietes percebudes de la Federació de Municipis i la jutge creu que s’haurien de retornar. Una xifra acumulada en dietes que pujaria fins a més de 3.300 euros.

Tot i així, Xavier Amor troba que les seves dietes “són justificables”. Tal com ho ha comunicat l’Àrea d’Alcaldia del consistori de Pineda en una nota, l’alcalde confirma que no cobra com a president de la Federació de Municipis.

Amor, però, defensa que al ser proclamat president de la Federació de Municipis va decidir suprimir aquestes assignacions, i que per tant, ja no s’estarien cobrant.