radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimecres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimecres, 18:00-19:30
Home Comarcal Pimes del Maresme s’interessen per internacionalitzar-se

Pimes del Maresme s’interessen per internacionalitzar-se

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 600 0

Representants d’una cinquantena de petites i mitjanes empreses (Pimes) del Maresme han assistit aquesta setmana a una Jornada informativa, a Mataró, sobre les possibilitats de negoci que ofereix Alemanya per a companyies com les seves.

L’objectiu d’aquestes empreses és superar l’estancament del mercat interior obrint-se a la internacionalització. Aquesta jornada, organitzada per la patronal Pimec i Consell Comarcal del Maresme, s’ha centrat en les potencialitats d’Alemanya.

Segons l’organització, la jornada s’ha celebrat tenint en compte que el procés d’internacionalització no és fàcil perquè cal determinar molt bé els objectius a aconseguir i estudiar amb detall les característiques del nou mercat en el qual es vol expandir. A més, també cal conèixer la legislació i la fiscalitat del país i altres aspectes que poden condicionar l’èxit de l’operació. En aquest sentit, la jornada ha volgut transmetre als seus participants que les dificultats inicials es poden superar, i l’obertura als nous mercats no és només una alternativa per a les grans empreses.

Els assistents van ser rebuts pel cònsol alemany a Barcelona, qui va destacar que el mercat alemany – primera potència econòmica europea i quarta mundial – és un mercat madur, però molt obert a les sinergies que arribin de l’exterior, tant a nivell de productes com de serveis.

D’altra banda, el Consell Comarcal del Maresme ha posat a disposició de les empreses la Guia per Exportar, un fullet que recull aspectes clau per a les empreses que es volen internacionalitzar.