radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » El PP aposta per la successió monàrquica i CiU ho considera un canvi de cromos

El PP aposta per la successió monàrquica i CiU ho considera un canvi de cromos

COMPARTEIX-HO
, / 546 0

Els populars són l’única formació que aposta clarament per un canvi generacional a la corona espanyola. De fet Óscar Bermán creu que aquest canvi anirà bé per regenerar la monarquia, tot i que destaca l’enorme llegat que deixa Joan Carles I en la transició i en la tasca de representació institucionals dels anys del seu regnat. Sobre les manifestacions a favor de la República recorda que les dues etapes republicanes espanyoles van acabar malament i demana sentit comú.

Per la seva banda CiU de PLF creu que es tracta d’un simple intercanvi de cromos que no ajudarà al procès sobiranista encetat a Catalunya. El president de la federació a PLF, Josep Maria Botella, creu que hagués estat més profitós un canvi de govern, i que no interessa el debat sobre república o monarquia, ja que el que preocupa a Catalunya és votar el proper 9 de Novembre.

Amb l’abdicació, el congrés haurà d’aprovar una llei orgànica que promogui el recanvi a la corona en favor del fill de Joan Carles I, que regnarà amb el nom de Felip VI. Un canvi de rei que hauria de ser efectiu en menys d’un mes, segons els experts.