radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sesión Aleatoria
Edu González
Dijous, 20:00 -21:00

i després

Informatiu NitDijous, 21:00-21:30
Home General Recomanen millors hàbits alimentaris, més esports i la detecció del Bullying entre els infants de PLF

Recomanen millors hàbits alimentaris, més esports i la detecció del Bullying entre els infants de PLF

General

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 647 0

Ahir al vespre es van presentar les conclusions de l’estudi sobre la Qualitat de Vida de la Població Infantil i Adolescent de Palafolls, en un acte obert al MiD.

Aquest estudi ha preguntat a més 700 infants i joves de la nostre vila entorn a diferents aspectes de la seva vida. Hi havia més de 200 preguntes que han permès dibuixar un perfil general de la infància i adolescents de la nostra vila.

Tot i que aquest estudi conclou que la percepció de la qualitat de vida dels propis nens i joves de PLF és “molt bona”, si detecta 3 aspectes bàsics on caldria actuar.

D’entrada es demostra que molts infants van a escola sense haver menjat res abans o que tampoc mengen a mig matí. També s’ha vist que quan es va creixent es va abandonant la pràctica d’esport per esdevenir més sedentaris. Tots dos factors poden desenvocar en un augment de l’obesitat infantil i juvenil.

Un altra anomalia que s’ha detectat, com explica el doctor Lluis Rajmil, de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, és la percepció de l’acceptació social entre companys, és a dir, el factor determinant del Bullying.

A partir d’aquestes mancances, es demana un treball en xarxa de tots els agents implicats; escoles, famílies, ajuntament i CAP de Salut.

En aquest sentit s’ha elaborat un programa d’actuació amb propostes per treballar a partir de setembre amb la voluntat de corregir les mancances detectades per l’estudi.

En aquest sentit, Marta Azuara, infermera de pediatria del CAP de PLF, explica que cal millorar els hàbits alimentaris amb tallers xerrades i programes a les escoles. També es vol incrementar l’activitat física amb accions senzilles com anar a peu a l’escola i multiplicar les activitats per l’acceptació de la diferència i la multiculturalitat per lluitar contra el Bullying.

A banda de les conclusions ja esmentades, l’estudi també determina que el 85% dels nens i infants fan algun àpat de menjar ràpid al dia, com ara hamburgueses o pizza i que 1 de cada 2 joves de 16 a 19 anys confessa tenir un consum esporàdic però alt de begudes alcohòliques. Un 12% de les noies d’aquesta edat afirmen ser fumadores habituals.

Un altra de les mesures que es posaran en marxa serà una plataforma digital per acostar la salut als joves a través d’internet.