radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal Ratifiquen la multa a un regidor de Lloret per insultar l’alcalde

Ratifiquen la multa a un regidor de Lloret per insultar l’alcalde

COMPARTEIX-HO
, / 695 0

 

El Jutjat d’Instrucció de Blanes ha desestimat el recurs d’apel•lació que va presentar el portaveu del grup municipal MILLOR, Marc Fuertes, contra la sentència dictada pel Jutjat de Pau de Lloret i que el condemnava a pagar una multa de 1.500 euros per injúries contra l’alcalde, Romà Codina, durant un ple l’any passat, després d’esclatar el cas Clotilde.

Així, la jutgessa de Blanes ha confirmat la primera sentència amb una nova resolució que és ferma i no admet recurs. La sentència subratlla que les expressions “gàngster i mafiós” no estan emparades pel dret a la llibertat d’expressió, descartant així els arguments que sostenia Fuertes.

Tot plegat es remunta al ple del 4 de març de l’any passat durant el qual el portaveu del principal grup de l’oposició a Lloret, Marc Fuertes, va mantenir una dura confrontació amb l’alcalde, Romà Codina, pels suposats enllaços entre càrrecs municipals i l’empresari rus Andrei Petrov, després que esclatés el cas Clotilde.

 

Durant aquell ple, Fuertes va realitzar un seguit de manifestacions en contra l’equip de govern de CiU i, al mateix temps, contra l’alcalde de la localitat a qui va titllar de “gàngster i mafiós” o “corruptes” entre d’altres expressions.

Durant el procés judicial , es van mostrar les gravacions del ple i el propi regidor va reconèixer haver fet aquestes, manifestacions contra el govern i l’alcalde.

En primera instància, el Jutjat de Pau de Lloret de Mar va imposar al regidor una multa de 1.500 euros per una falta d’injúries ja que, segons el Jutjat, els comentaris despectius tenien com objectiu “perjudicar la reputació personal de l’alcalde”. En cas que el portaveu no abonés aquesta quantitat, Fuertes seria arrestat durant set dies i mig.

Fuertes va decidir recórrer argumentant que les expressions que havia dirigit contra l’alcalde es trobaven emparades dins del dret a la llibertat d’expressió.

Finalment el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Blanes ha desestimat el recurs de Fuertes i ha confirmat la primera sentència emesa pel Jutjat de Pau.