radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Política L’Ajuntament denunciarà alguns tweets i el manifest dels policies crítics

L’Ajuntament denunciarà alguns tweets i el manifest dels policies crítics

COMPARTEIX-HO
, / 645 0

 

La polèmica entre alguns agents policials i el govern municipal continua. Ara el consistori ha decidit interposar una denúncia per injúries i calúmnies contra alguns missatges fets públics a través de les xarxes socials i alguna de les insinuacions del manifest que els policies díscols van fer públic a finals del mes de gener.

Segons el consistori alguns dels comentaris poden constituir un delicte d’injúries i calumnies contra l’alcalde de PLF, Valentí Agustí i contra el cap de la Policia Local, Antoni Carrera, en l’execució de les seves funcions com a càrrecs públics, pel que l’acció penal s’engega des del consistori i no a nivell personal.

Ja fa més d’un any que hi ha malestar en part de la plantilla policial per tot un seguit de canvis introduïts en el servei del cos local de seguretat. Uns canvis que no han agradat a tots els policies i pel que s’han mobilitzat. Des de l’esclat de la polèmica, les xarxes socials, i especialment twitter, es van omplir de perfils falsos i anònims amb crítiques als polítics del govern, de l’oposició i també, especialment, al nou cap de la Policia.

Segons el govern algun dels missatges publicats podrien constituir delicte, pel que seran denunciats per tal d’aixecar l’anonimat dels comptes i conèixer qui hi ha al seu darrera per poder denunciar-lo per injúries i calúmnies.

També està sota sospita el manifest aparegut a finals de gener, suposadament escrit pels agents crítics, i on exposaven les seves queixes i demandes. En una de les frases, els agents afirmen que el cap els convidava a no seguir la llei. Això un delicte de calúmnia, més greu que les injúries, pel que també es denunciarà aquest manifest.

A banda de tot plegat s’estudiaran d’altres missatges apareguts en xarxes socials i notícies d’alguns mitjans per saber si poden constituir un delicte contra l’alcalde, l’Ajuntament o contra el cap de la Policia.

La denúncia ja està presentada i si demà s’aprova al ple de l’Ajuntament, es portarà fins els jutjats d’Instrucció d’Arenys de Mar.