radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Passejada per conèixer “El petit Montnegre” a l’entorn de St Genís

Passejada per conèixer “El petit Montnegre” a l’entorn de St Genís

COMPARTEIX-HO
, / 761 0

Aquest proper diumenge es fa la 3a sortida del Palafolls pas a Pas, el cicle de passejades pel nostre municipi amb la intenció de promocionar i donar a conèixer l’entorn més proper de la nostra vila.

Així la sortida de diumenge pretén descobrir el petit Montnegre, nom amb el que es pot definir la muntanya de St Genís. Serà justament aquest el marc de la passejada de diumenge que començarà a l’església de Sant Genís i s’endinsarà per l’alzinar de Can Gibert, un bosc amb més de 75 anys d’història.

La passejada continuarà Turó amunt, per corriols endreçats fins arribar a les Mines de Can Palomeres, ja a Malgrat, on hi ha una important reserva de milers de ratpenats, fins a arribar a dalt del Turó d’en Serra, i observar el Delta de la Tordera, i les poblacions de Blanes, Malgrat, Santa Susanna i PLF.

La sortida estarà guiada pel naturalista i tècnic de Medi ambient de PLF, Oriol Bassa que explicarà, de forma amena, el qui, el què i el com dels alzinars, les mines de ferro de Can Palomeres i de les platges per tal d’analitzar l’aprofitament humà dels recursos naturals.

Ho explica el mateix Bassa.

La sortida que és gratuïta i de nivell senzill, sortirà a les 9 de l’església de St Genís.

Aquesta activitat s’havia de fer a principis d’abril, però es va ajornar per no coincidir amb altres activitats de descoberta organitzades per les entitats culturals de PLF.

La d’aquest diumenge serà l’última sortida prevista abans de l’estiu, tot i que hi podria haver una altra tipus de passejada, amb la col•laboració amb la Cooperativa Agrícola, per donar a conèixer el món de la pagesia a PLF.

Les anteriors edicions del Pas a Pas han aconseguit un notable nombre de participants. L’última sortida, al Delta de la Tordera, va congregar a més de 200 participants, segons dades del propi Ajuntament.