radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Societat Preocupació per la continuïtat dels metges a les ambulàncies d’emergències a la nostra zona

Preocupació per la continuïtat dels metges a les ambulàncies d’emergències a la nostra zona

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 610 0

 

El comitè d’empresa de l’hospital i del CAP de Calella i de l’Àrea Bàsica Sanitària de Malgrat i Palafolls ha reimpulsat aquests dies la campanya de suport per evitar que se suprimeixi la figura del metge a les ambulàncies del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques, que tenen la base als hospitals de Calella i Blanes.

En un comunicat, el comitè ha rebutjat la proposta de l’empresa gestora del servei i del Departament de Salut. El projecte presentat és de prescindir de la figura del metge a les ambulàncies per tal d’estalviar en despeses. D’aquesta manera el servei es prestaria amb la infermera i el conductor.

Els representants dels treballadors sanitaris asseguren que la decisió ja està presa, que es vol executar en breu i que en cas de ser així representaria un empitjorament “molt greu” de l’atenció assistencial als habitants de la nostra zona, que no serien vistos per un metge fins arribar al centre hospitalari. A més recorden que les retallades ja han afectat l’Alt Maresme i la Selva, amb el tancament de les urgències als Caps de Salut de la zona.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els dos centres hospitalaris, s’assegura que no hi ha cap notificació sobre canvis en l’estructura de les ambulàncies de suport vital avançat.

D’altra banda, fonts de l’empresa que gestiona el SEM puntualitzen al diari El Punt que no està previst cap canvi a dia d’avui, però admeten que s’està treballant en una nova planificació per un servei dinàmic que dóna cobertura a tot Catalunya.

De tota manera els treballadors buscaran el suport de la població en una campanya de recollida de signatures poble a poble. En aquest sentit el primer municipi serà PLF, on dilluns es recolliran suports a la plaça Major al matí.

A l’entrada de l’hospital de Calella també es fa la recollida permanent de signatures per reclamar el manteniment de la figura dels metges a les ambulàncies.