radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Alumnes de secundària i de Batxillerat de PLF secunden la vaga d’estudiants

Alumnes de secundària i de Batxillerat de PLF secunden la vaga d’estudiants

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 676 0

 

Aquest dijous hi ha convocada una vaga als instituts de Secundària i també a les universitats de Catalunya, les Balears i el País Valencià.

Protesten contra l’aplicació de la LOMCE, la nova llei del ministre Wert, però també per la pujada de taxes i el decret de llengües a les Balears. Alhorareclamen millores en els estudis superiors. Sota el lema de “Plantem cara: o els seus privilegis o la nostra dignitat”, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que organitza aquesta aturada, crida a la desobediència.

A PLF la vaga estudiantil ha tingut uns efectes desiguals segons els cursos. L’aturada s’ha notat només entre els alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat. Segons dades del propi centre educatiu, de la 60a d’alumnes de 4t d’ESO, només 11 han anat avui a classe, mentre que dels 55 estudiants de 1r de Batxillerat, només 7 no han seguit la vaga.

La resta de cursos han tingut una afluència d’estudiants similar a la d’un dia habitual.

Els professors han donat suport a aquestes aturades, tot i que es reserven la protesta per al mes de març, quan organitzaran una setmana de mobilitzacions contra les noves mesures educatives.

Aquesta vaga arriba l’endemà que el Parlament aprovés ahir portar la “llei Wert” al Tribunal Constitucional, amb els únics vots en contra del PP i Ciutadans. El Parlament denuncia les polítiques recentralitzadores del govern espanyol.