radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-17:00
Home Societat PLF ofereix informació als joves que vulguin marxar a l’estranger

PLF ofereix informació als joves que vulguin marxar a l’estranger

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 540 0

Segons dades oficials, una 90a de palafollencs viuen a l’estranger. Moltes d’aquestes persones són joves que en la conjuntura de crisi han provat sort en els estudis o la feina fora del país.

Des de fa uns dies, PLF s’ha adherit al servei mancomunat de Mobilitat Internacional del Maresme. Es tracta d’un servei impulsat pel CCM i amb la participació de diferents ajuntaments de la comarca i que té com a objectiu assessorar i ajudar a trobar el projecte de mobilitat que més s’adapta als requisits del sol•licitant.

Així s’orienta sobre treballar a l’estranger, com trobar feina qualificada o temporal, quins requisits es necessiten per realitzar pràctiques laborals, o per fer tasques de voluntariat de llarga durada, intercanvis, estudis entre d’altres.

El servei de Mobilitat Internacional del Maresme ofereix assessorament presencial als joves dels municipis adherits al programa , així com xerrades i tallers mensuals relacionats amb la mobilitat juvenil.

A més el servei compta amb 3 espais d’atenció i assessoria presencial, on els interessats poden acostar-se i seran atesos per resoldre dubtes. Aquests centres estan 1 en cada banda de la comarca. El més proper a PLF està situat al Centre Cívic del Castell de Malgrat, però també n’hi ha a Mataró i a Vilassar.

De tota manera els joves de PLF que vulguin rebre una primera orientació sobre el servei de Mobilitat Internacional del Maresme pot dirigir-se al local jove de Can Batlle.