radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Societat Malgrat lluita contra les pintades a la via pública

Malgrat lluita contra les pintades a la via pública

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 661 0

 

El consistori ha iniciat una campanya transversal de diferents regidories per lluitar contra els grafits que omplen el municipi.

De moment l’Ajuntament començarà per netejar l’espai urbà de pintades. Aquesta neteja inclou monuments i edificis municipals i catalogats; senyals de trànsit i identificació viària; vehicles, parades o marquesines, així com mobiliari urbà de tota classe i elements de carrers, o dels parcs i jardins públics.

La campanya, però, no es limita a la neteja dels grafits, sinó que inclou un treball conjunt amb les regidories d’Educació, Joventut i de Convivència i Seguretat Ciutadana, que inclourà xerrades i tallers amb la finalitat d’aconseguir un espai públic millor.

La intensió és fer un treball per evitar aquestes pintades a partir d’uns projectes educatius i divulgatius que volen informar i educar als més joves per dissuadir-los de fer grafits a l’espai públic.

Ho explica Joan Mercader, regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges de Malgrat, que també explica que la policia intensificarà la vigilància per evitar pintades.

Mercader assegura que les pintades no han anat a més a Malgrat, però tot i això destaca que són constants i que cal actuar-hi per borrar-les i evitar de noves.

Segons dades de l’Ajuntament, l’any passat el consistori va destinar 22.500 € a la neteja de les pintades que es fan a la via pública.

A més el consistori recorda que hi ha un espai habilitat al parc Francesc Macià on fer-hi grafits de forma lliure.