radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Comarcal Desarticulen una organització que traficava amb cotxes d’alta gamma

Desarticulen una organització que traficava amb cotxes d’alta gamma

COMPARTEIX-HO
, / 412 0

 

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda criminal internacional dedicada al tràfic il•lícit de vehicles d’alta gamma que operava a molts municipis catalans. En una primera fase de desarticulació de l’estructura criminal s’han realitzat un total de 10 entrades i registres en domicilis i locals comercials de nou poblacions catalanes, entre elles, Pineda i Sant Pol, però també a Sant Feliu de Llobregat, Corbera de Llobregat, Sitges, Viladecans, Cabrils, Vilafant i Castelldefels.

En aquesta operació s’han detingut un total de 19 persones, de diferents nacionalitats com ara espanyols, libanesos, portuguesos o armenis. Els detinguts tenien entre els 22 i els 55 anys i amb nombrosos antecedents policials. Dels 19 detinguts, 10 ja han ingressat a presó.

Fins ara els investigadors han pogut acreditar el comerç il•lícit d’almenys 29 vehicles i 62 camions de gran tonatge provinents d’empreses de ‘leasing’. El valor dels vehicles apropiats i traficats supera el milió tres-cents mil euros en turismes, motocicletes i similars i supera els tres milions en camions.

Aquesta organització obtenia grans beneficis econòmics traficant amb vehicles de procedència il•lícita. Els mossos van detectar que a Espanya s’estaven introduint vehicles de ‘leasing’ que constaven com a sostrets a d’altres països europeus. Un cop aquí eren posats a la venda com a vehicles de segona mà i d’importació.

La investigació continua oberta i la policia no descarta fer més detencions.