radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Societat La gossera municipal multiplicarà per 5 el seu espai actual

La gossera municipal multiplicarà per 5 el seu espai actual

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 663 0

La junta de govern local ha aprovat el projecte d’ampliació i reforma de la gossera municipal, situada a tocar del Molí d’en Puigverd.

La gossera passarà dels 500m2 actuals als més de 2700 previstos un cop acabada l’actuació que té un pressupost general execució de 43 mil €.

El projecte, que està en exposició pública, preveu mantenir i millorar les estructures actuals d’una caseta, les caneres i un pati tancat. Unes instal•lacions que es veuran ampliades amb noves zones prefabricades i sobretot amb més espai destinat a patis comuns pels animals que estiguin acollits.

Tant és així que dels 2700 m2 de la nova gossera, 2300 són destinats a patis i a zones de pas entre aquests patis.

La nova gossera de PLF també obligarà a fer un nou camí d’accès, ja que l’espai de l’actual s’integrarà dins les noves instal•lacions, que de tota manera no preveuen talar cap dels arbres situats actualment al voltant de la gossera municipal.

Des de fa temps l’activitat de la gossera s’ha multiplicat, gràcies a la gestió que en fa l’entitat Amics dels Animals de PLF, que de forma altruista es dedica a recollir els animals abandonats a la nostra vila, que són acollits a la gossera on reben les cures necessàries i on comença el procés per retornar-los als amos o bé per trobar una família adoptant. L’augment de l’activitat, però, ha obligat a condicionar les antigues instal.lacions per donar un més ampli i millor servei, segons explica la presidenta de l’entitat Cristina Dalmau.

Dalmau explica que bàsicament les obres consistiran en dotar de més espai a la gossera.

A més, des del passat mes de setembre, l’Ajuntament de PLF ha apostat per que sigui aquesta entitat local la que gestioni única i exclusivament la recollida d’animals abandonats. Aquesta mesura comportava l’extinció del contracte amb el CCM i, segons el govern local, també implicarà un estalvi econòmic en aquesta partida, ja que asseguren que sortirà més barat la gestió directe d’aquest servei.

Això necessitava una millora i una ampliació de les instal·lacions actuals de la gossera. Un es obres que s’iniciaran aquest principi de l’any, amb un termini curt d’execució.