radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Medi Ambient PLF començarà la recollida de la fracció orgànica al juny de l’any que ve

PLF començarà la recollida de la fracció orgànica al juny de l’any que ve

COMPARTEIX-HO
, / 529 0

 

Fa anys que els municipis majors de 5000 habitants estan obligats a recollir les escombraries separant la fracció orgànica. L’Alt Maresme, però no ho ha començat a fer perque no tenia cap centre de referència proper per portar aquest tipus de residus.

La Generalitat havia penalitzat a aquests municipis amb un augment del preu per tona de residus de rebuig. Un augment d’uns pocs euros, que de fet compensaven el fet de no haver de fer la recollida.

Ara però la Generalitat ha amenaçat en augmentar el preu de la tona de rebuig de 20 a 50€ pels municipis que tot i estar obligats a separar encara no ho facin.

Davant d’això PLF, i la resta de municipis de la Mancomunitat de residus de l’Alt Maresme (Malgrat i Pineda), han decidit desplegar ja la recollida de l’orgànica i sol.licitaran subvencions a la Generalitat per tal de costejar les campanyes d’informació al ciutadà i dels contenidors marrons que s’hauran d’instal.lar als carrers.

Ara caldrà discutir si els municipis de l’Alt Maresme liciten conjuntament el servei, o bé, com aposta el nostre municipi, cada localitat fa el seu propi concurs per trobar l’empresa que gestionarà la recollida de residus.

En aquest sentit el mes de febrer PLF haurà de renovar la concessió, i el consistori planejar oincorporar la recollida de l’orgànica en el nou contracte.

Segons ha sabut aquesta emissora l’Ajuntament descarta fer una recollida porta a porta, i només preveu la recollida en contenidors especials.

Tenint en compte que la separació de l’orgànica representarà una disminució del rebuig, el consistori preveu que la recollida d’aquest última fracció no es faci a diari, sinó que es faci amb menys freqüència.