radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Comarcal Blanes congela la majoria d’impostos menys les escombraries

Blanes congela la majoria d’impostos menys les escombraries

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 957 0

 

El ple d’Ajuntament de Blanes va aprovar la passada setmana es ordenances fiscals del proper any. Ho va fer amb els vots a favor del govern socialista i el suport de CiU i PP. En contra hi van votar EUiA-ICV i la regidora no adscrita.

Els impostos i preus públics més importants no patiran l’any vinent cap increment respecte aquest exercici. Fins i tot el govern va acceptar la proposta de CiU de rebaixar l’IBI un 0,5%.

Una altra rebaixa significativa és la reducció de fins al 75% de la taxa d’obertura d’establiments, tant pels qui posin en marxa comerços com pels qui vulguin regentar bars i d’altres activitats. La reducció del 75% s’aplicarà a aquelles persones que estan a l’atur, mentre que la resta que vulguin alçar la persiana per primera vegada tindran una rebaixa del 50%. L’objectiu d’aquesta nova mesura és afavorir l’obertura de nous negocis per incrementar l’activitat econòmica de Blanes.

La única taxa que patirà un increment serà la de recollida d’escombraries, que augmentarà un 0’5% respecte aquest any.

L’ajuntament explica que la taxa s’apuja per que el consistori haurà d’afrontar l’any vinent increment que hi haurà en el cost d’utilització de l’abocador de Lloret de Mar.

El ple també va aprovar definitivament la nova ordenança reguladora de la neteja viària i de la gestió de residus. El juny d’aquest 2013 ja es va fer l’aprovació inicial i ara la definitiva un cop reformulada en part per esmenes de la CUP i de l’Associació d’Hostaleria, però també perquè s’ha incorporat al document la recollida de residus de la construcció, que no figurava en el primer redactat.