radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dijous, 18:00-19:30
Home Política Tanquen la comissió d’investigació sobre la sanitat catalana evitant parlar d’irregularitats

Tanquen la comissió d’investigació sobre la sanitat catalana evitant parlar d’irregularitats

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 550 0

 

Els partits polítics han tancat la comissió d’investigació sobre la gestió en l’àmbit sanitari català amb divisió. Ahir van votar al Parlament les conclusions presentades per cada partit i les que van ser aprovades s’incorporaran al dictamen final de la comissió d’investigació, un document que finalment haurà de ser votat al Ple.

Pel que fa a les propostes, CiU, PSC i PP van tombar aquelles que tractaven sobre possibles irregularitats en la gestió sanitària catalana. En canvi, tots els partits van estar d’acord en millorar la transparència, idear un nou codi ètic i la regulació d’incompatibilitats.

Entre les propostes que van ser descartades hi ha aquelles esmenes que es referien a les suposades irregularitats en la gestió de casos com el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el holding Innova de Reus, la gestió de l’Hospital de Sant Pau o la Corporació de Salut Maresme i la Selva amb l’adjudicació del Grup SERHS.

A més, la comissió tampoc demanarà responsabilitats a gestors de la sanitat com l’expresident de l’ICS, Josep Prat, o l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo. Aquesta era una de les propostes de la CUP que volia instar a la jurisdicció contenciós administrativa que tramités una situació d’inhabilitació per exercir càrrec públic a cinc protagonistes de la gestió sanitària dels últims anys, entre els que destacava l’actual conseller de Salut, Boi Ruiz.

Diari Girona