radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Societat St. Genís acollirà els primers 30 horts urbans de PLF

St. Genís acollirà els primers 30 horts urbans de PLF

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 654 0

 

L’Ajuntament està estudiant la posada en marxa l’any que ve dels primers horts urbans de la nostra vila. La previsió del consistori és crear fins a un centenar d’aquests horts dividit en dues fases.

La primera fase, que es preveu tenir enllestida a principis del proper any, vol crear una 30a d’horts a St. Genís de PLF i, segons l’èxit, s’habilitarà una 2a zona al Parc Fluvial de la Tordera.

Diu Juan Andrés Osorio, regidor de medi ambient que aquesta iniciativa és part de les polítiques socials del govern municipal.

Segons el regidor el projecte està en fase d’estudi, pressupost i d’elaboració del reglament d’ús, però es calcula que en unes setmanes es doni ja la possibilitat d’inscripció.

La cessió dels horts es faran amb un sistema de baramació, donant preferència a les finalitats socials. Així tindran més punts aquelles famílies amb necessitats especials, però tots els palafollencs hi podran tenir accés. Tot i això encara s’estan elaborant les bases de cessió. Diu Osorio que la intenció és que la producció dels horts serà exclusivament per a ús propi, sense possibilitat de comercialització.

Els horts socials era un dels punts coincidents en la majoria de programes electorals dels partits polítics de PLF en les últimes eleccions municipals.

Altres poblacions veïnes, com Tordera, també posarà en marxa en breu els seus propis horts socials.