radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Home Societat Torna el ral•li Costa Brava

Torna el ral•li Costa Brava

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1442 0

Tot i que fa anys que va deixar de ser puntuable pel Mundial, el ral.li continua sent un esdeveniment que arrossega molts participants i espectadors. Tan és així que és considerat un esdeveniment d’impacte per a Girona i les seves comarques.

Demà i dissabte la prova arribarà a la 61a edició, amb el mateix format dels últims anys -puntuable per a l’Europeu FIA de vehicles històrics de velocitat i regularitat- i amb un protagonisme compartit entre Lloret i Girona. La prova manté els trams més mítics de la demarcació (Cladells, Osor, Collsaplana-Espinelves i els Àngels).

Segons l’organització el pressupost de 150.000 euros que aporten patrocinadors, Generalitat, la Diputació i els ajuntaments de Girona i Lloret es multiplica per deu a l’hora de generar beneficis. Afirmen que l’impacte de la prova és al voltant del milió i mig d’euros perquè directament l’organització ja gestiona la presència d’uns 500 persones entre pilots, les famílies i els aficionats que no es volen perdre l’espectacle.

Dels 90 pilots inscrits, una tercera part són estrangers arribats des de 14 països diferents.

La prova arrenca demà a les 7 de la tarda a Lloret amb la cerimònia des del podi de sortida instal•lat al passeig d’aquesta ciutat. A continuació es faran dues passades pel tram de Cladells, per arribar al Parc Tancat de Girona, a la zona de la Copa, cap a les 11 de la nit.

Dissabte, i aquesta és una de les novetats, la sortida des de la capital es farà des de la plaça Independència, on hi haurà instal•lat el podi i on a la nit s’hi farà l’entrega de premis amb un espectacle de música en directe.

El ral•li va perillar seriosament l’any passat per la falta de recursos econòmics fins que van aparèixer la Generalitat, la Diputació, els ajuntaments de Girona i Lloret i la col•laboració de Seat.