radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Societat Obren 4 expedients urbanístics per l’aparcament de Marineland

Obren 4 expedients urbanístics per l’aparcament de Marineland

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 684 0

Aquest passat estiu l’aparcament dels turistes que visitaven el parc aquàtic i dofinari de PLF ha estat un maldecap. Aquest any el parc ha decidit fer de pagament la seva zona d’aparcament, que fins ara, en els seus més de 25 anys d’existència, havia estat gratuïta. En un primer moment el parc va instal•lar unes barreres de pagament en una zona pública, i sense autoritzacions. Tampoc tenia permisos per fer la zona de picnic que s’ha instal•lat davant mateix del parc amb un tancat.

El fet de¡haver de pagar per estacionar, sumat a que s’ha rescindit el contracte privat que mantenia el parc amb una propietat propera per compartir aparcament, ha aguditzat els problemes d’estacionament a la zona. Tant és així que un dia els visitants van aparcar directament al voral de la carretera, amb el corresponent perill per la seguretat del trànsit.

Davant de tot plegat l’Ajuntament de PLF ha anunciat la interposició de 4 expedients sancionadors al parc. Un per les obres sense permís, un altre per l’ocupació d’espais públic, un tercer per posar en risc la seguretat del trànsit i l’últim per utilitzar patrimoni públic per a explotació privada. Ho ha explicat el regidor d’urbanisme, Josep Rueda.

Aquests expedients porten associades diferents sancions econòmiques per incompliment de la normativa vigent. El consistori ha manifestat la voluntat de l’empresa per solucionar els inconvenients creats.

D’altra banda el consistori ja ha avançat que està estudiant la possibilitat de crear una zona restringida d’estacionament només per a residents al barri de St Lluís. Així es vol garantir aparcament als veïns de la zona, ja que a l’estiu els visitants de Marineland ocupen gran part de les places d’estacionament del barri.