radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Mobilitat L’Ajuntament tanca el trànsit al carrer Major durant les tardes de dissabte

L’Ajuntament tanca el trànsit al carrer Major durant les tardes de dissabte

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 398 0

 

El consistori de PLF està desenvolupant una prova pilot per tal de pacificar el tram comercial del carrer Major. La prova consisteix en tancar el trànsit aquest tram durant les tardes de dissabte per facilitar que en carrer es converteixi en zona de vianants.

L’oferta comercial del carrer, amb tres botigues outlet d’Inditex, fa que moltes persones vinguin a comprar a la zona, que no compta amb una separació física entre vorera de vianants i el pas dels vehicles. Això, segons Antònia Petit comporta problemes de seguretat, que amb el tancament es volen evitar. De tota manera la regidora de mobilitat afirma que caldrà avaluar la seva repercussió a veïns i a comerciants.

La prova pilot l’han posat en marxa conjuntament les regidories de promoció econòmica i de mobilitat i segons Antònia Petit els veïns han rebut positivament aquest tall de trànsit els dissabtes. A l’altra banda, però, alguns comerciants no acaben de veure bé aquesta mesura.

De moment el tancament s’ha fet alguns dissabtes i es continuarà fent les properes setmanes a fi i efecte de veure com funciona la mesura.

D’altra banda, i com es va fer evident en l’últim ple municipal alguns veïns del carrer també es queixen perquè els vehicles aparquen a les zones prohibides del carrer per visitar les botigues de la zona. Denuncien passivitat de la policia en multar-los i reclamen solucions. En aquest sentit la regidora assegura que s’està valorant la possibilitat d’instal•lar pivots retràctils per impossibilitar l’estacionament. Uns pivots que també s’instal.larien a l’entrada de l’església, on alguns vehicles també aparquen per anar al banc.