radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » La meitat de les resolucions de l’arbitratge de les Preferents són a favor dels estalviadors

La meitat de les resolucions de l’arbitratge de les Preferents són a favor dels estalviadors

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 697 0

 

Ho diu la plataforma Estafabanca, que agrupa a afectats per les participacions Preferents a Mataró. Aquesta entitat afirma que la meitat dels afectats per aquest productes de Caixa Laietana que van acollir-se a l’arbitratge han rebut resolucions positives. Són dades, però, d’afectats només de Mataró.

A banda d’això la plataforma assegura que ja hi ha 10 afectats que han pogut recuperar els diners que van invertir en aquests productes bancaris d’alt risc que han deixat moltes famílies enrampades.

Mataró és la ciutat amb més afectats per les preferents comercialitzades per l’antiga Caixa Laietana, amb 3700 persones atrapades segons la pròpia entitat bancària. Tot i això, tot el Maresme s’hi ha vist afectat. PLF, segons Bankia (l’entitat en la que s’ha convertit Caixa Laietana) té 260 famílies amb els seus estalvis atrapats per aquests productes.

La plataforma d’afectats ha valorat molt positivament que s’estiguin resolent els processos d’arbitratge just 2 mesos després de tancar-se el termini de presentació i esperen que el ritme no afluixi. De fet a finals de setembre haurien d’estar resolts la majoria d’expedients i abans de finals d’any haurien d’haver-se tornat els diners a aquells estalviadors que tinguin l’arbitratge positiu.

Després de Mataró, la resta de municipis amb major nombre d’afectats per les Preferents són Argentona, Arenys, Canet o Malgrat amb 200 famílies afectades.