radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal Canvia el sistema de recollida d’escombraries porta a porta de Blanes

Canvia el sistema de recollida d’escombraries porta a porta de Blanes

COMPARTEIX-HO
, / 745 0

 

Des de dilluns ha començat la temporada baixa del servei de recollida d’escombraries a la ciutat, el que a la pràctica suposa que la recollida selectiva porta a porta, que s’efectua a la zona centre i al barri del Puig de la Dona, passarà a ser alterna pel que fa a les fraccions de resta i d’orgànica.

Així la brossa orgànica es recollirà dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la fracció rebuig es farà els dies restants. Els cubells i les bosses s’han de treure a l’exterior de les vivendes entre les vuit i les deu de la nit.

Des de l’Ajuntament de Blanes, s’ha demanat la col•laboració ciutadana perquè es respectin els dies en què s’han de treure els dos tipus de deixalles, així com l’horari per treure les bosses. En aquest sentit, també s’ha recordat que es continuarà inspeccionant el contingut de les bosses per comprovar que es correspon amb el tipus de residu que toca aquell dia. Els veïns que ho incompleixin s’exposen a multes que habitualment solen ser de 150 euros per a faltes lleus -treure la bossa amb contingut de deixalla fora del dia que toca-, que són les més comunes respecte el total que s’han imposat fins ara.

Actualment s’estan fent els darrers passos administratius perquè a partir de l’1 de gener entri en vigor la nova Ordenança Municipal de Neteja i Recollida de Residus que, entre d’altres canvis, preveu que les sancions puguin anar de 120 als 30.000 euros. A l’hora d’imposar les sancions, els tècnics han de demostrar la propietat d’una bossa d’escombraries obrint-la i cercant al seu interior algun tipus de document que pugui acreditar la procedència de les deixalles, com per exemple una carta adreçada al titular d’un habitatge.

D’altra banda aquest mes es prendrà la decisió de continuar o no amb la neteja mecanitzada que ja s’ha provat amb èxit a Els Pins i a La Plantera.

 

Diari Girona