radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Estiu Pineda ha iniciat la seva Festa Major amb el pregó i el Correfoc

Pineda ha iniciat la seva Festa Major amb el pregó i el Correfoc

Estiu Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 633 0

La Festa Major de Pineda va començar ahir a la nit amb el repic de campanes i el pregó, enguany a càrrec de les Forces Infernals del Poblenou, a mode de condecoració afegida a l’entitat pel seu 25è aniversari.

Avui Pineda celebra el dia del seu patró, motiu pel qual els trabucaires s’han encarregat de despertar als veïns, per tal que assisteixin a als actes del dia gran de la ciutat.

Avui destaca l’Ofici Solemne, que comptarà amb l’acompanyament musical de la Coral Juvenil de la Parròquia i amb l’orquestra Montgrins. En acabar, la Plaça Catalunya serà l’espai de la ballada popular de la Dansa de Pineda i del Contrapàs, els quals són els balls tradicionals de la vila.

Per divendres al matí els nens petits podran gaudir d’una sèrie de jocs a la Plaça de les Mèlies, i ja a la tarda els amants del futbol podran participar a les 24 hores de futbol sala que s’organitzaran al Poliesportiu Municipal.

El cap de setmana ja es carrega d’activitats adreçades a tots els públic. Per aquest motiu, en el dia de dissabte hi destaquen actes com la sardinada popular amb cantada d’havaneres, la Festa de l’escuma, la cercavila i les ballades que s’aniran alternant per diferents punts de la població. Ja per cloure el dia, els veïns es reuniran en un sopar popular.

Diumenge i últim dia de les festes, la població es tornarà a aplegar per última vegada gràcies als últims esdeveniments de festa gran, com seran les festes infantils, la 10a cursa de Trastos, i finalment, la llençada de fanalets amb els focs artificials a la platja del municipi.

Per als més joves, es recorda que enguany Pineda celebrarà barraques fins la nit de dissabte inclosa.